Kıl Dönmesi (Pilonidal Sinüs)

Kıl Dönmesi sıklıkla erkeklerde kuyruk sokumu bölgesinde ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Kıl dönmesi ve tedavisi ile alakalı bilgilere ulaşabilirsiniz.
mikrosinusektomiyle kıl dönmesi tedavisi
Mikro Sinüsektomi Tedavisi Nasıl Yapılır?

Kıl dönmesi günümüze kadar birçok farklı şekilde tedavi edilmeye çalışılmıştır. Denenen yöntemler çağdaş ve klasik yöntemler olarak 2 gruba ayrılmıştır. Klasik yöntemlerde ke...

Yazıyı Oku
kıl dönmesi tedavisi nasıl yapılır
Kıl Dönmesi Tedavisi Nasıl Yapılır, Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Kıl dönmesi tedavisi için birçok tedavi denenmiştir. Uygulanan ameliyatlarda kesi miktarının çok olması ve sağlıklı doku kaybına neden olması yeni teknikler aranmasına neden ...

Yazıyı Oku
kıl dönmesi nedir, neden olur ve belirtileri nelerdir
Kıl Dönmesi Nedir, Neden Olur, Kimlerde Görülür ve Belirtileri Nelerdi

Makat bölgesinde görülen hastalıkların belirtileri birbirleri ile benzerlik göstermektedir. Bu nedenle sıklıkla birbirine karıştırılabilmektedir. Belirtilerin bilinmesi ve ta...

Yazıyı Oku

Kıl Dönmesi çoğunlukla erkeklerde kuyruk sokumu bölgesinde ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Vücutta saç, sırt, ense gibi bölgelerden düşen kıl, tüy, elbise tozları ve benzer yabancı cisimlerin kuyruk sokumu bölgesinde açtıkları delik ya da deliklerden giriş yaparak bir arada toplanması doğrultusunda oluşmaktadır. Kıl dönmesi ve tedavisi hakkında diğer ayrıntılı tüm bilgilere aşağıda ki makalelerden ulaşabilirsiniz.

Kıl Dönmesi Nedir?

Çoğunlukla 15-45 yaş arası erkeklerde kuyruk sokumu bölgesinde ortaya çıkan kıl dönmesi oturarak çalışan insanlarda meydana gelen bir rahatsızlıktır. Tıpta pilonidal sinüs olarak adlandırılan hastalık her ne kadar erkeklerde sıkça görülür desekte kadınlarda da azımsanmayacak sayıda karşılaşılmaktadır.

Kuyruk Sokumunda Delik Olur mu?

Her bir saç telinin ucu biz çıplak gözle göremesekte yivlidir. Uçları bir matkap ucu gibi olan bu kıllar kuyruk sokumu bölgesine düştüğünde kişi kaykılarak oturursa meydana gelen sürtünmeyle cilde batar ve delik açarak yürümeye devam eder. Delikten içeri giriş yapan kıl, elbise tozları ve yabancı cisimler içeride bir araya toplanarak yumak haline gelirler. Bazı kişilerde giriş deliği tekken, bazı hastalardan birden fazla görülebilir.

Kıl Dönmesi Nasıl Geçer?

Pilonidal sinüs yani kıl dönmesi hastalığının iyileşmesi için cerrahi yöntemlerle tedavi edilmesi gerekmektedir. Geçmişten günümüze 15'ten fazla tedavi yöntemi uygulanmıştır. Bu yöntemler birbirinin modifiye edilmesiyle en avantajlı tedavi şeklinin bulunmasına dayanmaktadır. Günümüzde en küçük kesi ve dikiş ile yapılan kıl dönmesi tedavisi Op. Dr. Atilla KAYA tarafından geliştirilen mikrosinüsektomi yöntemiyle yapılmaktadır.

Mikro sinüsektomi yönteminin nasıl yapıldığı avantajları ve dezavantajları gibi detaylı bilgilere ideatip.net/mikro-sinusektomi-tedavisi-nasil-yapilir linkinden ulaşabilirsiniz.

whatsapp WhatsApp Destek
telefon İletişim Bilgileri
Arayın Yazın